Jordi Cuixart: “Ho tornarem a fer, tots junts i millor!”

Amb aquesta expressiva proclama el president d’Òmnium Cultural i ex-pres polític durant més de 1.300 dies, Jordi Cuixart, va acabar el seu discurs d’un acte celebrat al cinema de Prats de Molló (Catalunya Nord) la tarda del passat dia 10 de setembre.

L’acte, al qual van assistir uns 100 assistents seguint el protocol anti-covid, va ser organitzat per la Casa de la Generalitat de Perpinyà i per l’entitat independentista Òmnium Cultural en motiu de la Diada Nacional de Catalunya. En un principi s’havia de realitzar al jardí de la Casa Macià, situada als afores de Prats de Molló, però la pluja va obligar a fer-lo al cinema d’aquesta localitat.

En el seu aplaudit discurs, el president d’Òmnium es va mostrar convençut que «la repressió de l’Estat espanyol seguirà» i que «veurem coses encara més grosses» (sense especificar el què) cosa que «no ens ha de fer renunciar a la defensa pacífica de les causes de la llibertat i de la democràcia».

Cuixart va afirmar que la continuada repressió estatal «ha de servir, en canvi, per reafirmar la nostra voluntat de ser i de persistir, dins de la nostra pluralitat i la nostra diversitat, que són la riquesa de la societat catalana».

L’ex pres polític independentista va recordar que l’Estat espanyol «sempre busca i vol dividir-nos i que ens barallem entre nosaltres» però que «no ho hem de permetre i cal que ho evitem de totes totes» va afegir amb contundència.

Jordi Cuixart amb l’ex conseller Lluís Puig davant de la Casa Macià a Prats de Molló

Per tot això, Cuixart va fer una crida «a que la gent es mobilitzi per seguir pressionant els polítics, d’aquí i d’allà i encara que això els molesti i els pesi, per a què compleixin els seus compromisos amb el poble».

També va remarcar que «la gent del carrer moltes vegades no és conscient del poder i la força que té per canviar les coses i per fer tremolar els poderosos» i va posar l’exemple dels indults que el govern espanyol va atorgar als presos polítics el passat mes de juny i que, segons ell, van ser «fruit de la demanda constant i persistent de la mobilització ciutadana i per això cal seguir reclamant l’amnistia i el retorn dels exiliats».

Cuixart va recordar agraït el paper que va tenir la Catalunya Nord, i la vila de Prats de Molló en particular «en l’acollida dels refugiats que fugien de la guerra civil espanyola el 1939» i va destacar «la solidaritat i la complicitat» de la Catalunya Nord en l’actual procés per la independència de Catalunya, sobretot en la custòdia i distribució de les urnes per a la celebració del referèndum de l’1 d’octubre de 2017.

A més de Jordi Cuixart, també hi van assistir personalitats del món independentista com l’exconseller del president Puigdemont Lluís Puig, actualment exiliat a Brussel·les, i Josep Puigbert, director de la Casa de la Generalitat de Perpinyà.

Després de l’acte, es va poder visitar la Casa Macià, símbol de la resistència i de l’anhel de llibertat del poble català.

Deixa una resposta

Your email address will not be published.

Pàgina web creada per filmultimedia.com