Sobre mi

Conegueu més sobre mi

Jo a Bielorússia

Benvinguts i benvingudes a «El Miquelet»!

Em dic Simon, tinc 40 anys (diuen que no importen els anys de vida sinó la vida dels anys) i sóc un historiador i periodista de les comarques gironines.

Com a periodista m’he interessat i especialitzat sobretot en la política i en les relacions internacionals cosa que, unida a la meva gran passió per viatjar, m’ha portat a treballar en diferents països: Bòsnia-Hercegovina, Sud-àfrica, Israel i Palestina, Marroc, Tunísia i els Estats Units, on vaig treballar a la seu de les Nacions Unides a Nova York.

Fa uns anys vaig tenir un altre bloc, anomenat «El Moscardó», que era una mena de poti-poti sobre diferents temes: des de la política internacional a la política espanyola i catalana fins a pensaments i opinions personals sobre diverses qüestions d’actualitat.

El meu DNI i el meu passaport diuen que sóc un ciutadà espanyol (encara), però ni un govern ni un tribunal decideix la meva identitat ni el fet que em senti català de soca-rel, que no és millor ni pitjor que sentir-se espanyol, de Burkina Faso o de Macedònia.

És el sentiment íntim que conforma la meva identitat, a la que no penso negar ni renunciar mai. Per això soc un català totalment a favor del referèndum d’autodeterminació de Catalunya i de la seva independència des del primer dia, i per aquest ordre: primer sóc demòcrata i després independentista sense complexos.

Amb aquesta voluntat reivindicativa ha nascut «El Miquelet», un bloc obertament independentista que, ja amb el seu títol, vol recordar i homenatjar els miquelets: el nom que tenien els membres de la milícia armada de la Corona d’Aragó, nascuda arran de la Guerra dels Segadors el 1640, i que estava formada per mercenaris o voluntaris per dur a terme accions especials o com a reforç de les tropes regulars de la Corona.

Els miquelets han sigut una figura històrica envoltada d’una aurèola quasi mítica, vistos per a molts com a valents patriotes que van lluitar per a la defensa de les constitucions, les llibertats, els drets i les institucions catalanes.

«El Miquelet» vol ajudar a dibuixar, amb els seus diferents colors, traços i tonalitats, l’actual moviment independentista català. Un moviment polític i social, eminentment pacífic i democràtic, i que també és polièdric i polifònic, com el nostre país.

Per això la voluntat d’aquest bloc és que el màxim de veus de l’independentisme, totes amb el seu accent i timbre propis, hi tinguin lloc i hi siguin presents en forma de notícies, d’articles d’opinió i sobretot d’entrevistes.

Unes entrevistes que volen ser una sèrie de converses pausades i en profunditat, posant context, perspectiva i accentuant els matisos. Unes converses cuinades a foc lent per a ser degustades tranquil·lament.

Es busca analitzar, reflexionar i conversar sobre l’actual moviment independentista català, evitant la voràgine informativa del dia a dia de l’actualitat que massa vegades se’ns emporta per davant sense entendre gaire res i on massa vegades, per desgràcia, els arbres no ens deixen veure el bosc on som.

En aquest sentit, tot tipus de crítica, sempre que sigui constructiva i feta des del respecte, de forma pacífica i amb arguments i dades fonamentades, no només serà necessària sinó també molt benvinguda i agraïda.

Salut per a tothom i… llibertat i República! 

Pàgina web creada per filmultimedia.com